Biografi

Triller är ett av Sveriges mest dansanta folkmusikband. Med en rund klang och ett svängigt och gungande groove har gruppen satt otaliga dansgolv i gungning. Kvartetten spelar folkmusik på ett sällsamt fångande sätt fyllt av innerlighet med en unik klangfärg som ges av den originella sättningen klarinett, munspel, fiol, slagverk och gitarr. I musiken som uppstår finns vemod, ålderdomlighet och samtidigt nyskapande och nyfikenhet. Triller skapar många olika stämningar alltid med melodin i fokus och tillsammans förmedlar de värme och spelglädje.

Pontus Estling, Erik Ronström, Sheshti Johansson och Jens Linell är musiker med olika bakgrund som samlats kring sin strävan att låta den svenska folkmusiken andas, vara levande och utvecklas. Låtar ur gamla notböcker från 1700-talet har getts nytt liv igen samtidigt som egna kompositioner utgör en betydande del av musiken.

Pontus Estling – klarinett & munspel
Multiinstrumentalist, gränsöverskridare, riksspelman och en av Sveriges främsta folkmusiker på klarinett. Han har en förkärlek till blåsinstrument och hanterar just klarinetten på ett tämligen unikt sätt i jämförelse med den klarinettmusik man kanske är van att höra. Pontus är framför allt bärare av den västgötska och uppländska spelmanstraditionen på klarinett, de landskap som instrumentet haft sitt starkaste fäste.  Pontus har blivit en förebild för många unga klarinettspelmän och undervisar på Kungl. Musikhögskolan, Bollnäs folkhögskola samt har kurser på Eric Sahlström-Institutet i Tobo. Sedan 2009 är han anställd som musiker och arrangör i Arméns Musikkår.
Erik Ronström - gitarr
Erik har sin bas i den gotländska folkmusiken, men repertoaren är naturligtvis inte begränsad till gotlandslåtar; folkmusik från övriga Sverige, Östeuropa eller Irland låter alla lika självklara i Eriks klingande gitarrspel. För sin lyhördhet och följsamhet är han en efterfrågad ackompanjatör till sångare och instrumentalister i olika genrer.Sheshti Johansson - fiol
Sheshti är en mycket uppskattad solospelman, i synnerhet till dans, och hon framför sin repertoar med stor energi och eldighet. Den närkingska musiktraditionen, som hon innehar titeln riksspelman för, är en av specialiteterna, men Sheshti trollar med låtar från hela Sverige, Norden och Östeuropa. Hon är även en väl anlitad teatermusiker och skicklig kompositör där hennes musik fått ackompanjera och integreras i teater såväl som de har en given plats i Triller.

Jens Linell - slagverk
Jens är en av Nordens mest intressanta trumslagare. Ständigt på jakt efter nya ljud och vinklar. Han har ett brinnande intresse för folkmusiken i Norden och att föra fram slagverket som ett låtspelande soloinstrument. Hans eleganta och temperamentsfulla ackompanjemang plockar fram det bästa ur varje låt, och därför är han en mycket uppskattad slagverkare. Jens är även en stark kraft bakom Hagenfesten ArtFlow och banden SVER och Snakka San & SVER.